Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tejszines_karfiolleves_eperlevellel_720x370.jpg

Leves

Tejszínes karfiolleves eperlevéllel

120 perc
120 perc

Egy fazékban hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. Körülbelül 4 liter vízzel öntsük fel. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a csonthoz adjuk. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú lángos, épphogy csak gyöngyözzön, másfél óráig főzzük. Szűrjük le a levest és kb. két liternyit tegyünk fel egy lábasban főni. A sárgarépát vágjuk vékony csíkokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Tegyük a zöldségeket, az eperleveleket a levesbe és főzzük körülbelül 10-12 percig. Ha elkészült, pár evőkanál tejszínnel gazdagítsuk a levest.

Összetevők

11 kg sertés fehércsont
11 fej vöröshagyma
22 gerezd fokhagyma
33 szál sárgarépa az alapléhez
0,250,25 darab zellergumó
11 szál fehérrépa
0,50,5 fej karalábé
0,50,5 darab TV paprika
11 csipet só
88 darab egész fekete bors
11 szál sárgarépa a karfiolleveshez
11 fej karfiol
22 evőkanál eperlevél
11 dl tejszín
11 csokor petrezselyem zöldje