Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tejszines_csirkeleves_720x370.jpg

Leves

Tejszínes csirkeleves

80 perc
80 perc

A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a többit 1x1 centis kockákra vágjuk. A csirkemellet is kockákra, rövidebb csíkokra vágjuk. Az aprított zöldséget az olajon összemelegítjük, felöntjük a vízzel és fűszerezzük a fokhagymával, a lestyánnal, babérlevéllel, paella fűszerkeverékkel, szárított zöldséggel, borssal. Amikor a zöldség puha, hozzáöntjük a bort, a citromlét és az aprított paradicsomot, utánaízesítünk. Hozzáadjuk a csirkemell darabokat és főzzük még körülbelül 5-10 percig, amíg a hús meg nem puhul teljesen. A végén a levest tejszínnel finomítjuk, ha szükséges sózzuk és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Tálalás: Egyszerűen, mély tányérokban.

Összetevők

11 darab csirkemellfilé
11 dl olívaolaj
1010 dkg sárgarépa
1010 dkg zeller
1010 dkg édeskömény gumó
1010 dkg fehérrépa
1010 dkg vöröshagyma
11 darab paradicsomkonzerv
11 l víz
11 dl fehérbor
44 gerezd fokhagyma
11 teáskanál lestyán
55 darab babérlevél
11 csomag paella fűszerkeverék
1010 dkg paradicsom
11 evőkanál zöldségkeverék
11 darab citrom
11 dl főzőtejszín
11 csokor petrezselyem