Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tejszines_burgonyaleves_720x370.jpg

Leves

Tejszínes burgonyaleves

60 perc
60 perc

A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, akárcsak a pórét. A felolvasztott vajon együtt megpároljuk. A burgonyát és a zellert meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Megsózzuk, kevergetve kissé megpároljuk, a levessel felöntjük, a szerecsendióval fűszerezzük és puhára főzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük. A metélőhagymát felaprítjuk. A kissé kihűlt levest turmixoljuk, a tejszínnel dúsítjuk, majd óvatosan (nehogy a tejszín kicsapódjon) felforraljuk. Jól kihűtjük, tálaláskor a szalonnával és a metélőhagymával gazdagon megszórjuk.

Jó tanács: Ez a leves hidegen igazán finom, ezért javaslom, hogy előző este főzzük meg és tegyük hűtőszekrénybe.

Összetevők

3030 dkg burgonya
11 fej vöröshagyma
55 dkg póréhagyma
55 dkg zeller
22 evőkanál vaj
7,57,5 dl húsleves
22 dl főzőtejszín
2020 dkg húsos szalonna
11 csokor metélőhagyma