Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tejfolos_sonkaleves_720x370.jpg

Leves

Tejfölös sonkaleves

45 perc
45 perc

Az összes zöldséget megtisztítjuk, a répát és a gyökeret kockákra vágjuk, majd fazékba rakjuk. 1,5 liter vizet öntünk rá, a hagymát, a babérlevelet és a borsot hozzáadjuk, enyhén megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd félig lefedve kb. 25 perc alatt puhára főzzük. A sonkát egy centis kockákra vágva hozzáadjuk, és csak addig főzzük, amíg a habarást kikeverjük. Ehhez a lisztet a tejföllel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, azután egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk. Így öntjük a többi leveshez. Utána sózunk, esetleg borsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.

Összetevők

2020 dkg sárgarépa
2020 dkg fehérrépa
11 fej vöröshagyma
11 darab babérlevél
33 darab egész fekete bors
3535 dkg füstölt főtt sonka
22 evőkanál liszt
22 dl tejföl
11 csokor petrezselyem