Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Tavaszi leves nagymama módra

60 perc
60 perc

Az újhagymát karikára vágjuk és az olajon átforrósítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk; a sárgarépát, zellert és a karalábét kis kockákra vágjuk. Megszórjuk a liszttel, átkeverjük, kicsit még forrósítjuk, majd felöntjük hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot. Sózzuk és a fehérborssal fűszerezzük. Körülbelül 35 perc alatt lassú forralással puhára főzzük a zöldséget. A tejszínt elkeverjük a tejföllel, kis adagokban hozzámerünk a levesből, ezzel is simára keverjük, majd a levesbe öntjük, átkeverjük. Ha kell, sóval, cukorral, borssal utánaízesítünk.

Megjegyzés: A cukrot az elején, a hagyma pirítása során is hozzáadhatjuk.

Tálalás: Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, de ezzel már nem forraljuk. Ez a leves zsenge tavaszi zöldségekből a legfinomabb, de persze egész évben lehet főzni.

Összetevők

11 darab zeller
11 darab karalábé
11 szál fehérrépa
1010 dkg zöldborsó
1010 dkg sárgarépa
11 csokor újhagyma
11 csokor petrezselyem
33 evőkanál olívaolaj
22 teáskanál liszt
0,50,5 teáskanál cukor
88 dl víz
11 dl tejföl
11 dl főzőtejszín