Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tarkonyos_csirkeszarny_leves_sajtos_galuskaval_720x370.jpg

Leves

Tárkonyos csirkeszárny leves sajtos galuskával

70 perc
70 perc

A csirkeszárnyat a forgójuknál kettévágjuk, megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, kevergetve kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük. A babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá és lefedve kb. 40 percig pároljuk. Közben a répát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit egy centis kockákra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. Mindkettőt a csirkéhez adjuk, 4-5 percig pároljuk, majd bő 1 liter vízzel fölöntjük. 5 percnyi főzés utána zöldborsóval gazdagítjuk. A tejszínt az 1 ek liszttel, a citromlével meg a mustárral simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. A galuskához valókat összekeverjük (tojás, sajt, só, 10 ek liszt), majd kiskanállal a gyöngyözve fövő levesbe szaggatjuk. 2 percig főzzük, majd a tárkonnyal fűszerezzük.

Összetevők

88 darab csirkeszárny
11 fej vöröshagyma
44 evőkanál olaj
11 darab babérlevél
0,50,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
22 szál sárgarépa
3030 dkg csiperkegomba
3030 dkg zöldborsó
22 dl főzőtejszín
1111 evőkanál liszt
0,50,5 darab citrom
11 evőkanál mustár
11 kiskanál tárkony
11 darab tojás
55 dkg reszelt sajt
0,50,5 mokkáskanál só