Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tarkonyos_burgonyaleves_720x370.jpg

Leves

Tárkonyos burgonyaleves

45 perc
45 perc

A megtisztított, finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk. A szárnyas húslevessel fölengedjük, és a megtisztított, 2x2 centis kockákra vágott burgonyát beleszórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, levesünket ezzel sűrítjük. A fölaprított tárkonnyal fűszerezzük, egy kevés tárkonyecettel és cukorral pikánsra ízesítjük. Fölforraljuk, majd tárkonylevéllel és egy kevés tejföllel díszítve tálaljuk.

Összetevők

11 fej vöröshagyma
22 evőkanál olaj
1,21,2 dl húsleves
5050 dkg burgonya
22 dl tejföl
11 evőkanál liszt
11 csokor tárkony
11 mokkáskanál cukor