Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Szilvakrémleves

30 perc
30 perc

A szilvákat kimagozzuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáöntjük a cukrot, a fűszerkeveréket és a fehérbort. Puhára főzzük a szilvát. Botmixerrel krémesítjük. A tejszínt elkeverjük a pudingporral és besűrítjük vele a levest. Hagyjuk, hogy mégegyszer felforrjon, majd levesszük a tűzről. Kihűtjük és néhány órára (akár egész éjszakára) betesszük a hűtőbe.

Tálalás: Tejszínnel, tejszínhabbal vagy szilvadarabkákkal díszítve tálaljuk.

Összetevők

6060 dkg szilva
1515 dkg cukor
2,52,5 dl főzőtejszín
44 dkg főzni való vaníliapuding
11 dl édes fehérbor
11 csomag forralt bor fűszerkeverék