Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Száraz zöldborsóleves füstölt húsos batyuval

80 perc
80 perc

A száraz zöldborsót előző nap beáztatjuk. Másnap megtisztítjuk, apróra vágjuk a hagymát, majd megpirítjuk az olajon és felöntjük a levessel. Beletesszük a füstölt húst, megfőzzük, amikor puha, kivesszük és ledaráljuk. A levesbe tesszük a leszűrt borsót, fehérborssal fűszerezzük, puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet turmixoljuk. A tésztabatyuhoz a darált húst összekeverjük a krémsajttal, a tojássárgájával, a borssal. A leveles tésztából négyszögletes, kb. 5x5 cm-es lapokat vágunk, a töltelékből mindegyik négyzet közepére teszünk egy teáskanálnyit, és a sarkakat összecsípve batyukat formálunk. 190 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a „csomagokat”.

Tálalás: A tányérokba merünk a levesből, majd mindegyiknek a közepére ültetünk egy batyut. A többit külön tálon kínáljuk.

Összetevők

2020 dkg zöldborsó
1010 dkg vöröshagyma
22 evőkanál kukoricaolaj
22 dl főzőtejszín
0,50,5 teáskanál őrölt fehérbors
11 csomag leveles tészta
125125 gramm Philadelphiai sajtkrém
11 tojás sárgája
11 l marhahúsleves
2020 dkg füstölt sertéshús