Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Sütőtök krémleves pirított tökmaggal

40 perc
40 perc

A hagymát apróra vágjuk, a sütőtököt kockázzuk. A kukoricaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát. Felöntjük az almalével, beletesszük a kockára vágott tököt, ízesítjük fokhagymával, sóval, tökmagolajjal, és puhára főzzük. Összeturmixoljuk a főzőtejszínnel és a végén utánaízesítünk. Az utánízesítés során az ínyencek pár csepp almaecetet is tehetnek bele.

Tálalás: A levest csészékbe vagy tányérokba szedjük, tökmagolajjal és tejföllel mintázzuk, majd megszórjuk pirított tökmaggal.

Összetevők

1010 dkg vöröshagyma
22 evőkanál kukoricaolaj
4040 dkg sütőtök
33 gerezd fokhagyma
22 dl főzőtejszín
0,50,5 dl tökmagolaj
44 teáskanál tökmag
44 evőkanál tejföl
11 l almalé