Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Sárgarépa krémleves bazsalikommal

45 perc
45 perc

A hozzávalókat megtisztítom, kis kockára vágom, a hagymát serpenyőben pici olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a zöldségeket, megdinsztelem, majd felöntöm 1,2 liter vízzel. Hozzáadok egy evőkanál bio zöldség szárítmányt, a bazsalikomot egyben, belereszelem a fokhagymát. Sózom, borsozom, majd az egészet puhára főzöm. Mikor megpuhult a zöldség, kiveszem belőle a bazsalikomot, majd az egészet botmixerrel pépesítem.

Tálalás: Tálaláskor friss bazsalikommal díszítem, ezt apróra vágva is hozzá tehetjük. Tejszínt (joghurtot) csepegtetek rá és ropogósra sütött bacon chipsszel tálalom. Természetesen a bacon helyett kínálhatunk hozzá sajtos, illetve fokhagymás krutont is, illetve száraz serpenyőben pirított tökmagot is. Tejszín helyett használhatunk joghurtot.

Összetevők

4040 dkg sárgarépa
11 darab burgonya
11 darab alma
11 fej vöröshagyma
33 gerezd fokhagyma
1,21,2 l víz
11 dl főzőtejszín
44 szelet Regnum szalonna
11 csokor bazsalikom
11 evőkanál szárított zöldségkeverék