Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

sargadinnye_kremleves_720x370.jpg

Leves

Sárgadinnye krémleves

45 perc
45 perc

Egy edényben megkaramellizáljuk a barnacukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét (hirtelen el kezd sercegni és a cukor egy része megkeményedik, de a folyadéktól gyorsan elolvad majd). Jól összeforgatjuk, felöntjük a vízzel és a 2 dl fehérborral. Ízlés szerint szegfűszeget, fahéjat és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk és lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Közben, ha szükséges, még cukorral ízesítjük. Ha megfőtt, botmixerrel pépesítjük. A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a levest a tűzre tesszük, újra felforraljuk és állandó keverés mellett belecsorgatjuk a pudingos-tejszínt. Jól kiforraljuk, majd végül beleöntjük a maradék fehérbort, de főzni már nem kell. Jól lehűtjük. A mandulát egy teflon serpenyőben, mérsékelt lángon szép világos színűre pirítjk. Teljesen kihűtjük, majd apró darabokra törjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mandulát. Kanál segítségével galuskát formázunk belőle.

Tálalás: Tálaláskor a jól lehűtött leves tetejére helyezzük a habgaluskát, és ízlés szerint megszórjuk pirított mandulával.

Összetevők

44 evőkanál barnacukor
22 csomag vaníliás cukor
33 dl édes fehérbor
44 dl víz
0,50,5 csomag főzés nélküli vaníliapuding
22 dl főzőtejszín
22 dl habtejszín
55 dkg mandula
11 darab sárgadinnye
33 darab szegfűszeg