Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Rozmaringos paradicsomleves

80 perc
80 perc

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert 1x1 centis kockákra vágjuk. Olívaolajon pirítani kezdjük a hagymát, hozzáadjuk a felkockázott zöldséget, felöntjük a paradicsomlével, majd fűszerezzük (1 gerezd fokhagyma), illetve ízesítjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a csirkeszárnyakat (combokat). Esetleg utánasózunk. Amikor a szárnyak (combok) megpuhultak, kivesszük a levesből, kicsontozzuk és ledaráljuk.

Gombócok: A darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel (1 gerezd fokhagyma), a sóval, a parmezánnal és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formálható legyen. Kis gombócokat gyúrunk a masszából és a levesbe főzzük.

Tálalás: Tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel és parmezánforgáccsal.

Összetevők

5050 dkg csirkeszárny
1010 dkg sárgarépa
1010 dkg fehérrépa
1010 dkg zeller
1010 dkg vöröshagyma
22 gerezd fokhagyma
22 evőkanál olívaolaj
11 l 100%-os paradicsomlé
11 teáskanál rozmaring
11 evőkanál zsemlemorzsa
11 darab tojás
11 evőkanál reszelt parmezán
22 teáskanál citromfű