Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

reszeges_sargadinnye_leves_720x370.jpg

Leves

Részeges sárgadinnye leves

15 perc
15 perc

A dinnye tetejéből egy kb. 3 centis kalapot levágunk, magházát kivájjuk, húsát kikanalazzuk, majd a turmixgép tartályába töltjük. A tejet, a tejszínt, a konyakot, a kétféle cukrot meg a citrom levét hozzáadjuk, turmixoljuk. Átszűrjük, majd letakarva jól behűtjük. Tálaláskor a dinnye kivájt üregébe töltjük, a levágott kalapot ráillesztjük, a friss citromfűvel díszítjük.

Összetevők

11 darab sárgadinnye
55 dl tej
22 dl habtejszín
11 evőkanál konyak
11 csomag vaníliás cukor
44 evőkanál cukor
11 darab citrom