Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

pikans_husos_lencseleves_720x370.jpg

Leves

Pikáns húsos lencseleves

45 perc
45 perc

A lencsét 2-3 órára hidegvízbe áztatjuk. A sárgarépát, a gyökeret és a hagymát megtisztítjuk. Az előbbieket vékony karikákra, az utóbbit finomra vágjuk. Lábasban az olajon a hagymát megfuttatjuk, majd a zöldségeket is rádobjuk és együtt tovább pároljuk. A liszttel meghintjük, összekeverjük, és annyi hidegvízzel öntjük fel, amennyi bőven ellepi (kb. 1,5 l). A lencsét leszűrjük és a levesbe öntjük, kevergetve felforraljuk. Megfűszerezzük, majd lefedve kis lángon puhára főzzük. Végül a tejföllel dúsítjuk, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, a felaprított petrezselymet és a kockákra vágott csülökhúst belekeverjük.

Összetevők

2525 dkg lencse
22 szál sárgarépa
11 szál fehérrépa
11 fej vöröshagyma
44 evőkanál paprikával töltött olajbogyó
11 evőkanál liszt
22 darab babérlevél
11 evőkanál ételízesítő por
0,50,5 kiskanál pirospaprika
11 evőkanál mustár
22 dl tejföl
11 kiskanál ecet
0,50,5 csokor petrezselyem
2525 dkg füstölt sertéscsülök