Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

pasztinakleves_almaval_es_citrommal_720x370.jpg

Leves

Pasztinákleves almával és citrommal

30 perc
30 perc

A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit és az almát hámozzuk. A hagymát apróra, a sárgarépát, a pasztinákot, a krumplit és az almát 1x1 centis kockákra vágjuk. Az olívaolajon világosra pirítjuk a hagymát, felöntjük a zöldséglevessel és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a citromhéjat is. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, utánaízesítünk. A végén az almakockákat is a levesbe tesszük, de ezzel már nem főzzük.

Tálalás: Meghintjük friss, vágott petrezselyemmel.

Összetevők

44 evőkanál olívaolaj
1010 dkg vöröshagyma
1010 dkg sárgarépa
3030 dkg pasztinák
2020 dkg burgonya
22 gerezd fokhagyma
22 darab alma
11 l zöldségleves
22 dl főzőtejszín
11 teáskanál reszelt citromhéj