Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

parajleves_720x370.jpg

Leves

Parajleves

30 perc
30 perc

A parajt megmossuk, szárát lecsipkedjük, a leveleket lobogó, szódabikarbónás, sós vízben egy pillanat alatt leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk és áttörjük. A vajat fölhevítjük, a hagymákat kissé megpároljuk rajta, majd a parajt is hozzáadjuk. Kevergetve felmelegítjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a zöldséglevest ráöntjük, felforraljuk, majd turmixoljuk. A tejszínnel dúsítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A levesbetéthez valókat (túró, szerecsendió, tojássárgája, fehérkenyér (reszelve), egy kis só) alaposan összekeverjük, majd gyöngyözve forró vízbe szaggatjuk. Ezt két kiskanál segítségével a legkönnyebb. Néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. Tálaláskor a parajlevest tányérokba merjük, a túrógombócokat kis tálkában kínáljuk mellé.

Összetevők

3535 dkg paraj
11 mokkáskanál szódabikarbóna
11 fej vöröshagyma
11 gerezd fokhagyma
55 dkg vaj
66 dl zöldségleves
22 dl főzőtejszín
1010 dkg túró
11 tojás sárgája
11 szelet kenyér