Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Nektarinleves

30 perc
30 perc

Vizet forralunk, beledobjuk a csillagánizst és a mazsolát, majd a meghámozott, kimagozott, kockára vágott gyümölcsöt, végül pedig a bort. Amikor megpuhult a nektarin (a forrástól számítva néhány perc), akkor megkóstoljuk, és ha szükségesnek ítéljük, teszünk bele cukrot és/vagy citromlevet. Egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, visszamerünk hozzá a meleg levesből egy-két merőkanálnyit, összekeverjük, majd ezt a habarást beleöntjük a levesbe, és gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk.

Összetevők

4040 dkg nektarin
55 dl víz
22 evőkanál mazsola
11 dl tejföl
11 evőkanál cukor
22 teáskanál liszt
22 darab csillagánizs
33 dl tokaji aszú