Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Narancskrémleves

15 perc
15 perc

A narancslét a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal és a görög joghurttal habosra turmixoljuk. Lehűtjük. A habgaluskához a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd 15 másodpercre a mikróba (750 Watt) tesszük, majd evőkanálnyi halmokat szaggatva belőle a leves tetejére szedjük. Ha nincs mikrónk, akkor a habból az evőkanálnyi nagyságú galuskákat forró vízbe tesszük, kifőzzük, majd lecsepegtetve a leves tetejére helyezzük.

Tálalás: Mentalevéllel, vagy citromfűvel díszítve tálaljuk.

Összetevők

66 dl 100%-os narancslé
22 darab narancs
44 dl görög joghurt
22 evőkanál vaníliás cukor
22 darab tojásfehérje
22 evőkanál cukor