Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

meggyleves_720x370.jpg

Leves

Meggyleves

30 perc
30 perc

Vizet öntünk egy lábosba. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, a citromhéjat és a rumaromát. Beletesszük a kimagozott meggyet. Feltesszük főni. Amikor megpuhult a gyümölcs (kb. 15 perc), akkor egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, és ezt a habarást beleöntjük a levesbe, majd gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk, facsarunk bele egy kis citromlevet. Megjegyzések: A meggy főzési ideje attól függ, hogy friss meggyel vagy mirelit meggyel dolgozunk-e. A friss meggy tovább fő kb. 5 perccel, mint a mirelit. Az 1 dl tejföl - 2 dl tejszín párosítást helyettesíthetjük 3 dl tejszínnel vagy 3 dl tejföllel is.

Tálalás: Ízlés kérdése: lehet azonnal, vagy behűtve is tálalni. Utóbbi esetben ne felejtsük el kivenni a citromhéjat a levesből, mert attól megkeseredhet!

Összetevők

4040 dkg meggy
77 dl víz
11 dl tejföl
22 dl főzőtejszín
11 evőkanál cukor
11 csomag vaníliás cukor
55 darab szegfűszeg
22 teáskanál liszt
11 kiskanál rumaroma