Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Medvehagyma krémleves kalap alatt

30 perc
30 perc

A megtisztított burgonyát az összeaprított medvehagymával együtt feltesszük vízben főni. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majd ha megfőtt, turmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor keverjünk össze 1-2 kiskanálnyi kukoricakeményítőt 1-2 evőkanálnyi liszttel. A leveles tésztából egy kicsit nagyobb korongot szúrunk ki, mint amekkora a csészénk átmérője. Tojással megkenjük a csésze szélét, majd a meleg levest beletöltjük, befedjük a tésztakoronggal, amelynek a tetejét szintén lekenjük tojással. 170 fokon megsütjük és tálaljuk.

Megjegyzés: A sűrítést a lisztérzékenyek miatt végzik kukoricaliszttel. Természetesen, a lisztérzékenyek ne tegyenek levelestészta "kalapot" se a csésze tetejére!

Összetevők

11 csokor medvehagyma
22 darab burgonya
1,51,5 dl főzőtejszín
2020 dkg leveles tészta
11 darab tojás
22 evőkanál kukoricakeményítő