Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Mediterrán halleves

60 perc
60 perc

A halat (rákot, polipot, tintahalat) megtisztítjuk, ha szükséges, daraboljuk. A zöldségeket szintén megpucoljuk, a hagymát apróra, a többit 1x1 centis kockákra vágjuk. Az aprított zöldséget az olajon összemelegítjük, felöntjük a vízzel és fűszerezzük a fokhagymával, a lestyánnal, babérlevéllel, paella fűszerkeverékkel, szárított zöldséggel, borssal. Amikor a zöldség puha, hozzáöntjük a bort, a citromlevet és az aprított paradicsomot, utánaízesítünk, és a halakat is belefőzzük. A végén a levest tejszínnel finomítjuk, ha szükséges, sózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Tálalás: Egyszerűen, mély tányérokban. Ha lehet, néhány tenger gyümölcse vagy haldarabka kerüljön a tányér közepére halmozva, úgy, hogy az kicsit "kilógjon" a léből. A már fentebb említett szórt petrezselyem így majd még szebben mutat.

Összetevők

11 dl olívaolaj
1010 dkg sárgarépa
1010 dkg édeskömény gumó
1010 dkg fehérrépa
1010 dkg vöröshagyma
11 darab paradicsomkonzerv
11 l víz
11 dl fehérbor
44 gerezd fokhagyma
55 darab babérlevél
11 evőkanál szárított zöldségkeverék
11 darab citrom
11 dl főzőtejszín
11 teáskanál lestyán
11 csomag paella fűszerkeverék