Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

lencsegulyas_720x370.jpg

Leves

Lencsegulyás

120 perc
120 perc

A húst aprítsuk fel kis kockákra. A vöröshagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. Egy lábosban dinszteljük meg zsírban a hagymákat, tegyük rá a kockázott húst, és dinszteljük addig, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, 1-2 percig dinszteljük. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és kis lángon, lefedve pároljuk kb. másfél órán át. Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk. A lencsét mossuk át, a zöldségeket aprítsuk fel. Tegyük a lencsét és a zöldségeket a gulyáshoz, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje a hozzávalókat. Főzzük addig, amíg a lencse megpuhul. A lisztet keverjük ki a tejföllel, a mustárral, és habarjuk be vele a levest.

Összetevők

600600 gramm Regnum marhagulyáshús
22 evőkanál zsír
11 fej vöröshagyma
22 darab paradicsom
33 darab babérlevél
11 evőkanál fűszerpaprika
22 szál sárgarépa
22 szál petrezselyemgyökér
22 szál angolzeller
2020 dkg lencse
22 evőkanál mustár
11 pohár tejföl
11 evőkanál liszt