Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

kukoricakremleves_720x370.jpg

Leves

Kukoricakrémleves

15 perc
15 perc

A margarinon a kukoricát és fölkarikázott pórét megpároljuk, zsírjára pirítjuk, majd a liszttel meghintjük, elkeverjük. 6-7 dl vízzel fölengedjük, megsózzuk, fölforraljuk. Turmixoljuk, végül a tejszínnel és a tojássárgájával dúsítjuk. Legvégül a fölaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Összetevők

44 dkg sütőmargarin
3030 dkg kukoricakonzerv
11 arasznyi póréhagyma
11 evőkanál liszt
1,51,5 dl főzőtejszín
11 tojás sárgája