Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

korhelyleves_pulykaval_es_aszalt_szilvaval_720x370.jpg

Leves

Korhelyleves pulykával és aszalt szilvával

60 perc
60 perc

A húst megmossuk, majd 1 centis kockákra vágjuk. A fölaprított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, a pirospaprikával megszórjuk, majd a húst hozzáadjuk. Kevés vizet aláöntve kb. 20 percig főzzük. A savanyú káposztát 2-3 vágással rövidebbre vágjuk, majd a húshoz adjuk, megborsozzuk, a majorannával meg a babérlevéllel fűszerezzük és nagy lángon fölforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a szilvát és lefedve, kis lángon puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük.

Összetevők

5050 dkg pulyka felsőcomb
11 fej vöröshagyma
33 evőkanál olaj
11 evőkanál pirospaprika
4040 dkg savanyúkáposzta
11 kiskanál majoranna
22 dl babérlevél
1515 dkg aszalt szilva
22 dl tejföl
11 evőkanál liszt