Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

kerteszne_levese_720x370.jpg

Leves

Kertészné levese

30 perc
30 perc

A zöldségeket szobahőmérsékleten fölengedjük. A sonkát kis kockákra, a virslit karikákra vágjuk. A vajat fölolvasztjuk, a sonkát és a virslit kevergetve megpirítjuk rajta. A levétől lecsöpögtetett zöldségeket rádobjuk, megsózzuk, a worchester szósszal ízesítjük, megborsozzuk, a szerecsendióval és a turbolyával fűszerezzük. A húslevessel fölöntjük, fölforraljuk, majd a keményítővel elkevert tejszínnel sűrítjük. Tálaláskor fölaprított metélőhagymával megszórjuk.

Összetevők

1010 dkg karfiol
1010 dkg brokkoli
1010 dkg sárgarépa
1010 dkg zöldborsó
1010 dkg spárga
55 dkg vaj
1010 dkg füstölt főtt sonka
22 darab virsli
3,53,5 dl húsleves
22 dl főzőtejszín
11 kiskanál étkezési keményítő
11 mokkáskanál Worchester szósz
11 evőkanál turbolya
11 csokor metélőhagyma
11 kiskanál citromlé