Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

keleties_gyomberes_korianderes_kokusztejes_karfiolkremleves_720x370.jpg

Leves

Keleties karfiolkrémleves pirított garnélával

60 perc
60 perc

A levesnek egy párolóedényben felteszek 1/2 l vizet forrni a hosszában félbe vágott citromfűvel. A karfiolt megmosom, megtisztítom, rózsáira szedem, és a szintén megpucolt és felnégyelt hagymával, a meghámozott fokhagyma gerezdekkel, a héjától megfosztott és karikákra vágott gyömbérrel, valamint az őrölt korianderrel és köménnyel felteszem párolórácson fedő alatt gőzölődni. Amíg a zöldségek párolódnak, bepácolom a rákot az olaj, a só, a fokhagyma és a lime-lé keverékébe. Nagyjából 8-10 perc után puha lesz a karfiol és a hagymák is. A párolórács tartalmát beleborítom a párolólébe. Forralok még fél liter vizet, amiben föloldom a húsleveskockákat, és az edény tartalmához öntöm. Botmixerrel az egészet krémesre pürésítem. Jöhet hozzá ekkor a kókusztej, a halszósz, a lime-lé, szükség szerint só, illetve bors, valamint egy-két díszítésnek szánt levél kivételével a korianderzöld. Újra pürésítek. Már csak a rákot kell egy forró serpenyőben 2 perc alatt megpirítanom, hogy a leveshez adva esetleg kevés friss csili kíséretében bearanyozza a napom.

Összetevők

11 fej karfiol
33 gerezd fokhagyma a leveshez
11 fej vöröshagyma
22 cm gyömbér
11 evőkanál koriander
11 evőkanál őrölt római kömény
22 darab csirkehúsleves kocka
400400 gramm kókusztej
0,50,5 dl halszósz
11 lime leve
11 csipet só
0,50,5 kg tisztított garnéla
0,50,5 dl olívaolaj
44 gerezd fokhagyma a rákhoz
11 csokor korianderlevél