Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

karfiolleves_720x370.jpg

Leves

Karfiolleves

45 perc
45 perc

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és a zöldséglevesben puhára főzzük. A karfiol torzsályát kis kockákra vágjuk. A hagymát fölaprítjuk, 2 deka vajon megpároljuk, majd a karfiol torzsáját hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés levessel fölengedjük és puhára pároljuk. A leveshez öntjük, kissé összeforraljuk, majd leturmixoljuk. A tejszínnel dúsítjuk, ha szükséges, utána ízesítünk. A zsemlét kis kockákra vagdossuk, a maradék vajon a zöldfűszerekkel megszórva megpirítjuk. Tálaláskor a forró leves tetejét a fűszeres zsemlekockákkal gazdagon megszórjuk.

Összetevők

11 fej karfiol
77 dl zöldségleves
55 dkg vaj
11 fej vöröshagyma
11 darab zsemle
11 teáskanál bazsalikom
11 teáskanál oregánó
11 teáskanál kakukkfű
22 dl főzőtejszín