Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

kadarka_leves_720x370.jpg

Leves

Kadarka leves

30 perc
30 perc

A bort a fűszerekkel és a citromhéjjal felforraljuk és 10 percig főzzük, hogy a fűszerek aromája kellőképpen átjárja a bort. Közben habüstben felverjük a tojássárgáját a cukorral, majd óvatosan hozzáöntjük a fűszerektől megszűrt forró bort, alaposan átkeverjük. Az üstöt vízfürdőbe állítjuk és az immár besűrített levest addig főzzük így tovább, míg kissé besűrűsödik.

Összetevők

11 l kadarka
11 darab fahéjrúd
55 darab szegfűszeg
44 tojás sárgája
44 evőkanál porcukor