Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

jeges_paradicsomleves_720x370.jpg

Leves

Jeges paradicsomleves

45 perc
45 perc

A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, a szemeket leforrázzuk, majd meghámozzuk. Szitán áttörjük, és ha kissé kihűlt, a hűtőszekrényben jól behűtjük.

A paradicsomot a hűtőszekrényből kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, az olívaolajjal összekeverjük, zúzott fokhagymával meg a korianderrel fűszerezzük. A citromlé felével kellemesen pikánsra ízesítjük, leheletnyit meg is cukrozhatjuk, és annyi jeges vízzel engedjük fel (1 pohár joghurt is kerülhet bele), hogy 1,2 liternyi levest kapjunk. Az avokádót meghámozzuk, magját kiemeljük, húsát kis kockákra vágjuk. A maradék citromlével meglocsoljuk, majd a kukoricával együtt a levesbe keverjük. Petrezselyemlevelekkel díszítve kínáljuk. Nagy melegben jeget keverhetünk bele, s pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.

Összetevők

1010 darab paradicsom
22 evőkanál olívaolaj
11 gerezd fokhagyma
11 darab citrom
2020 dkg morzsolt kukorica
11 darab avokádó