Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

jeges_korianderes_kokusztejes_repakremleves_720x370.jpg

Leves

Jeges korianderes répakrémleves

45 perc
45 perc

A leves összeállítása végtelenül egyszerű és gyors. Az alaplének vizet forralok. Az olajat felhevítem, közepes lángon kicsit lepirítom benne a koriandert, majd felöntöm az alaplének szánt vízzel, és feloldom benne a leveskockákat. A répát, szárzellert, hagymát megtisztítom, feldarabolom, és az alapléhez adom. Az egészet lefedem, és addig párolom, míg a zöldségek megpuhulnak. Amikor a zöldségek már puhák, leveszem a levest a tűzről, hozzáadom a koriandert, és egy botmixerrel pürésítem az edény tartalmát. Végül a még forró levesben elkeverem a kókusztejet, ízesítem a halszósszal, a gyömbérrel, a lime-mal és a nyírfacukorral, igény és ízlés szerint tologatva a sós-savanyú édes arányokon a fentiekkel. Ha valaki szereti, chilivel is bátran turbózhat rajta. A levest aztán poharakba kanalazom, lehűtöm, tálalás előtt csírákkal díszítem.

Összetevők

33 evőkanál olívaolaj
22 evőkanál őrölt koriander
11 kg répa
22 fej vöröshagyma
44 darab zellerszár
55 cm gyömbér
1,51,5 l zöldségalaplé
400400 ml kókusztej
44 evőkanál halszósz
0,50,5 lime leve
22 evőkanál nyírfacukor
200200 gramm korianderlevél