Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

jaszberenyi_kormos_babgulyas_720x370.jpg

Leves

Jászberényi körmös babgulyás

80 perc
80 perc

A babot beáztatjuk. A sertéskörmöt jól megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Pirospaprikával megszórjuk, a körmöt hozzáadjuk, majd két liter vízzel fölöntjük, és fölforraljuk. A babot leszűrjük, a csülökhöz adjuk és kislángon félig megfőzzük. Ekkor megsózzuk, a megtisztított, kockákra vágott zöldséget is hozzáadjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem puhul. Közben a tojásból meg a lisztből 1-2 evőkanál vízzel galuskatésztát keverünk, amit a gulyásba szaggatunk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Összetevők

2020 dkg szárazbab
11 kg sertésköröm
11 fej vöröshagyma
22 evőkanál olaj
11 kiskanál pirospaprika
22 szál sárgarépa
22 szál fehérrépa
0,50,5 darab karalábé
11 darab tojás
11 evőkanál liszt
11 csokor petrezselyem