Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hideg_gyomberes_rebarbarakremleves_720x370.jpg

Leves

Hideg gyömbéres rebarbarakrémleves

45 perc
45 perc

A leveshez felteszem vizet, a rebarbarát megmosom, ötcentis darabokra vágom, a gyömbért meghámozom, felszeletelem, a rebarbaradarabokkal együtt beledobom a vízbe, és forrásig hevítem az egészet. Mire felforr, addigra nagyjából a rebarbara meg is puhul. Ha nem, hagyom még egy-két percet. A levest lepürésítem és lehűtöm, hidegen édesítem.

Amíg a leves fő, pont elkészítem a fagyit. A rózsaborsot mozsárban összezúzom és a rózsavízzel együtt a joghurtban alaposan elkeverem. Kis tálkákat veszek elő, aminek az aljában egyenlően elosztom a szárított virágot, és rákanalazom a rózsavizes borsos joghurtot. Ha magában is szeretném fogyasztani a fagyit, akkor mézet is adok hozzá, ha csak a leves betétjeként kívánom felhasználni, akkor nem szükséges, mert pont az lesz a funkciója, hogy a leves édességén még savanyítson egyet amellett, hogy fűszerezi és selymessé teszi. A fagyik értelemszerűen a fagyasztóban várják meg, hogy sorra kerüljenek.

Tálaláskor egyszerűen tányérokba merem a levest és egy-egy fagyit borítok bele. A virágok így a fagyi tetejére kerülve szépen díszítik majd a levest.

Összetevők

0,50,5 kg rebarbara
11 l víz
22 cm gyömbér
55 evőkanál méz
250250 gramm natúr joghurt
11 evőkanál rózsavíz
11 evőkanál rózsabors
44 teáskanál szárított virág