Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hideg_kokusztejes_ananaszkremleves_720x370.jpg

Leves

Hideg kókusztejes ananászkrémleves

45 perc
45 perc

A kókusztejet az apróra vágott citromfűvel felforralom, majd elzárom alatta a gázt. Az ananászt közben meghámozom, hosszában felnégyelem, majd felszeletelem. Amikor az alaplé már kihűlt, beledobom az ananászt, hozzáadom a mézet és a lime levét, majd egy botmixerrel krémesre turmixolom. Hűtőben tárolom kínálásig. Tálalás előtt készítem el a nyársakat. Ehhez nudlikat sodrok a sajtból, egyet-egyet beleteszek a sonkaszeletekbe hosszában, és feltekerem. Ha szépen akarom szeletelni, akkor egy kevés időre fagyasztóba teszem. A sonkás sajttekercseket nyársra húzom.

Összetevők

400400 gramm kókusztej
11 darab citromfű
0,50,5 l víz
11 darab ananász
44 evőkanál méz
0,50,5 lime leve
44 szelet pármai sonka
100100 gramm kecskesajt