Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hagymaleves_portoi_modra_720x370.jpg

Leves

Hagymaleves portói módra

30 perc
30 perc

A kétféle hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A vajon először a vöröshagymát pirítjuk aranysárgára, majd a pórét is hozzáadjuk. A borral ízesítjük, lefedve kislángon 6-8 percig pároljuk, majd a levessel fölengedjük. A Worhcester- mártással ízesítjük, megborsozzuk, a fölaprított metélőhagymával meg a petrezselyemmel fűszerezzük, majd tűzálló leveses csészébe merjük. A zsemlét felszeleteljük, a tejben kissé megáztatjuk, lecsöpögtetjük, és a leves tetejére fektetjük. Végül a zsemleszeleteket a reszelt sajttal meghintjük, majd forró sütőbe vagy grill sütőbe tesszük és a sajtot rásütjük.

Jó tanács: Levesünket cikkekre vágott gombával is gazdagíthatjuk. Ezt mielőtt a levesbe szórnánk, egy kevés vajon megpiríthatjuk, így még finomabb lesz.

Összetevők

22 fej vöröshagyma
55 szál póréhagyma
55 dkg vaj
11 dl portói vörösbor
11 l húsleves
22 kiskanál Worchester szósz
0,50,5 mokkáskanál őrölt fehérbors
0,50,5 csokor metélőhagyma
0,50,5 csokor petrezselyem
11 darab zsemle
22 dl tej
1010 dkg gouda sajt