Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

habart_zoldbableves_720x370.jpg

Leves

Habart zöldbableves

30 perc
30 perc

A babot 2 liter vízben feltesszük főni, a babérlevéllel fűszerezzük, a leveskockát belemorzsoljuk. Lefedve 10 perc alatt roppanósra főzzük.

Közben elkészítjük a rántást. Az olajat kissé megforrósítjuk, majd a lereszelt hagymát megfonnyasztjuk benne. A liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, hűlni hagyjuk. A puha bab főzőlevéből egy merőkanálnyit a kihűlt rántáshoz adunk, simára keverjük, a babhoz öntjük. Kb. 5 percig kis lángon forraljuk, közben többször belekeverünk. A forró levesből egy merőkanálnyit a levesből a tejfölhöz adunk, kikeverjük, így öntjük a többi leveshez. Megsózzuk, megborsozzuk, és már tálalhatjuk is.

Összetevők

5050 dkg zöldbab
44 dl tejföl
22 darab húsleveskocka
33 darab babérlevél
33 evőkanál olaj
11 szelet vöröshagyma
22 evőkanál liszt