Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Gyors leves férfiaknak

80 perc
80 perc

Megtisztítjuk a zöldségeket. Legelőször is felforralunk kb. 2,5 liter vizet egy lábasban. Amíg felforr, felkarikázzuk a sárgarépát, a fehérrépát. Ezt forrásnál már önthetjük is a vízbe. Leveleire tépjük a kelkáposztát és kettévágjuk a leveleket. Ezt is beledobjuk a vízbe, a préselt fokhagymával együtt. Belehámozzuk burgonyapucolóval a citrom héjának negyedét is. Máris jöhetnek a fűszerek is, csipetjével (legalább, de ez ízlés kérdése!): lestyán, tárkony, bors, só (óvatosan, mert a leveskockák is sósak!), Édes Anna, pirospaprika és a szárított pirított hagyma. Végül jöhet a leveskocka: literenként egy. A legvégén beletesszük a csontot és a nyesedéket is. Az egészet összeforraljuk, és amikor forr, akkor levesszük a lángot takarékra. Így főzzük kb. másfél órán át, közben az elpárolgott vizet időnként pótoljuk (összesen kb. egy literrel). A másfél óra vége felé a tejfölt egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadunk kb. egy merőkanálnyi levest. Kikeverjük simára, majd ezt beleöntjük a levesbe, elvegyítjük; egyet forralunk még rajta.

Tálalás: Nagy és mély tányérba merjük a levest, megszórhatjuk friss aprított petrezselyemmel és kínálhatunk hozzá friss kenyeret is. Fogyasztása társaságban az igazi.

Összetevők

44 darab sárgarépa
0,50,5 kg kelkáposzta
22 darab fehérrépa
11 darab citrom
22 dl tejföl
22 teáskanál Édes Anna
11 evőkanál pirított hagyma
11 kg karajcsont