Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gnocchileves_720x370.jpg

Leves

Gnocchileves

45 perc
45 perc

Süsd a krumplikat puhára 180°c-os sütőben. Hámozd meg, törd össze őket, majd hagyd hűlni. Vajon párold meg a felkockázott hagymát, majd öntsd fel vízzel, sózd meg vagy ízesítsd adalékanyagmentes leveskockával, és adj hozzá még zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, karalábé), ha szeretnél. Az összetört krumplit sózd meg, add hozzá a tojássárgáját és annyi lisztet, hogy gombócokat tudj belőle gyúrni. A leves alatt vedd kisebbre a lángot (épphogy rotyogjon, különben szétesnek a gombócok), majd főzd bele a gnocchikat. Amint a felszínen úsznak, a leves elkészült. Szórd meg bőven petrezselyemzölddel, borsozd.

Összetevők

66 darab burgonya
11 csokor petrezselyem zöldje
11 fej vöröshagyma
22 evőkanál liszt
11 tojás sárgája
33 dkg vaj