Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

francia_gesztenyekremleves_720x370.jpg

Leves

Francia gesztenyekrémleves

80 perc
80 perc

A gesztenyék tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Fölforraljuk, majd kislángon 35 percig főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd héját a belső barna hártyával együtt lefejtjük róla. A megtisztított gesztenyét a lábasba visszatöltjük. A tejből egy merőkanálnyit kimerünk, a többit a gesztenyére öntjük. Kislángon fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva, merülőmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, majd újra a tűzre tesszük és felforraljuk. A maradék tejet a pudingporral és a cukorral simára keverjük, majd kevergetve a levesbe öntjük. Néhány percig főzzük, a vaníliás cukorral, borral meg a rummal ízesítjük, végül a tejszínnel dúsítjuk. Melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.

Összetevők

88 dl tej
11 csomag főzés nélküli vanília puding
33 evőkanál cukor
11 csomag vaníliás cukor
11 dl száraz fehérbor
1,51,5 dl főzőtejszín
0,50,5 dl rum
6060 dkg szelídgesztenye