Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fokhagymaleves_720x370.jpg

Leves

Fokhagymaleves

30 perc
30 perc

A zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott kenyeret az olajon, kis lángon aranyszínűre pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. A levessel fölöntjük, kissé megsózzuk. A paradicsomokat megmossuk, meghámozzuk (ehhez ha kell, le is forrázhatjuk), majd kis kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk. Lefödve kis lángon 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. A kenyér kissé megdagad, de nem esik szét. Végül a két tojásból hagyományos omlettet sütünk, kis kockákra vágjuk, majd a levesbe szórjuk. Azonmód forrón tálaljuk.

Összetevők

66 gerezd fokhagyma
2020 dkg fehérkenyér
55 evőkanál olaj
11 l húsleves
55 darab paradicsom
22 darab tojás