Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

edeskomenyes_kortes_sutotokkremleves_720x370.jpg

Leves

Édesköményes-körtés sütőtök krémleves

45 perc
45 perc

A sütőt 160 fokra bekapcsolom. Az alaplevet felteszem egy edényben. A tök nyelének egy részét, illetve az egyik körtét egy gyalun héjastól vékonyra leszeletelem, összeforgatom az olívaolajjal, hogy az mindenütt bevonja, majd elrendezem egy sütőpapírral bélelt tepsin, és betolom a sütőbe vagy 20 percre, amíg a chipsek roppanósra nem sülnek (amikor elkészültek, nyitott sütő mellett hagyom őket kicsit kiszáradni). A maradék zöldséget és gyümölcsöt meghámozom, feldarabolom, és hozzáadom az alapléhez. Pár percig fedő alatt alacsony lángon hagyom gyöngyözni a levest, amíg a belevalók megpuhulnak. Ezután egy botmixerrel krémesre dolgozom, hozzákeverem a kókusztejet, ízesítem, és tálalom a chipsekkel.

Összetevők

11 l csirke alaplé
11 kg sütőtök
11 darab édeskömény
33 darab körte
22 dl kókusztej
11 evőkanál só
11 evőkanál nyírfacukor
11 mokkáskanál szerecsendió (ízlés szerint)
0,50,5 dl olívaolaj