Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

cukorborso_leves_720x370.jpg

Leves

Cukorborsó leves

60 perc
60 perc

Az újhagyma fehér részét karikákra vágjuk és a vajon összemelegítjük a cukorborsóval, cukrozzuk, sózzuk. Beletesszük a csirkeszárnyakat, borsozzuk, felöntjük vízzel.

Miközben a levest főzzük, összeállítjuk a nokedli tésztáját. A tojáshoz adjuk a lisztet, megsózzuk, és simára keverjük. Körülbelül 40 perc alatt a csirkeszárny és a cukorborsó vajpuhára fő. Ekkor kiskanállal nokedliket szaggatunk a levesbe. 10 perc főzés után tejfölös habarással sűrítjük a levest, ha újra felforrt, belekeverjük a vágott petrezselyemzöldet, és ha kell, cukorral, sóval utánaízesítünk.

Összetevők

3030 dkg zöldborsó
44 darab újhagyma
88 darab csirkeszárny
11 evőkanál vaj
11 teáskanál cukor
88 dl víz
88 darab tojás
11 evőkanál liszt
11 csokor petrezselyem
22 dl főzőtejföl