Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csontleves_daragaluskaval_720x370.jpg

Leves

Csontleves daragaluskával

90 perc
90 perc

Egy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. Körülbelül 4 liter vízzel öntsük fel. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a csonthoz adjuk. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú lángos, épphogy csak gyöngyözzön, másfél óráig főzzük. A daragaluskához a tojásokat egy tálban verjük fel lazán. Sózzuk, és belekeverjük a darát. A petrezselyemzöldet aprítsuk finomra és keverjük a darához. 10 percet pihentessük. A daragaluskákat külön, sós vízben főzzük ki. Forraljunk fel vizet és szaggassuk bele a darát. (Ehhez egy hideg vízbe mártott evőkanállal formázzuk a galuska alakúra a nyers tésztát.) Ha már forr, öntsünk rá egy pohár hideg vizet. Vegyük a tüzet takarékra, fedjük le a lábost, és 10 percet hagyjuk a galuskákat duzzadni a vízben.

Összetevők

11 kg Regnum sertés fehércsont
11 fej hagyma
22 gerezd fokhagyma
33 darab sárgarépa
0,250,25 darab zellergumó
11 darab fehérrépa
0,50,5 darab karalábé
0,50,5 darab paprika
11 mokkáskanál só
11 mokkáskanál egész fekete bors
22 darab tojás
44 evőkanál búzadara
11 csomag petrezselyem zöldje
11 csipet só (daragaluskához)