Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Csipos_savanyu_harcsaleves_720_370.jpg

Leves

Csípős-savanyú harcsaleves

50 perc
50 perc

A halcsontot lábasba rakjuk, 1,5 liter hidegvízzel fölöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk, nagylángon fölforraljuk, majd kislángon kb. 35 percig főzzük, majd leszűrjük. Ez lesz a leves alapja. A harcsafilét vékony csíkokra vágjuk. A répát és a pórét megtisztítjuk, fél centi vastag csíkokra metéljük, a levesalapba szórjuk és 5 percig főzzük. A halat és a fölcsíkozott bambuszrügyet hozzáadjuk, 3 percig főzzük. A szójamártást a borecettel, a chili szósszal, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük, ízesítjük. Végül a tűzről lehúzzuk, és a felvert tojást kevergetve belecsorgatjuk.

Összetevők

5050 dkg harcsacsont
11 kiskanál ételízesítő por
3030 dkg harcsafilé
22 darab sárgarépa
11 arasznyi póréhagyma
55 dkg bambuszrügy
11 evőkanál szójamártás
11 evőkanál fehérborecet
11 kiskanál chiliszósz
11 evőkanál étkezési keményítő
22 darab tojás