Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Csipos_csirkeleves_720_370.jpg

Leves

Csípős csirkeleves

60 perc
60 perc

A csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. Egy lábasban az olajat megforrósítjuk, először a vöröshagymát, majd a fokhagymát megfuttatjuk rajta. A húst rádobjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a bazsalikommal és a kakukkfűvel fűszerezzük. A chili porral meghintjük, a paradicsompürét belekeverjük, majd a húslevessel fölengedjük. A paprikákat kis kockákra vágjuk, a leveshez adjuk. Kis lángon 20 percig főzzük, majd a vörösbabot meg a kukoricát is hozzáadjuk.

Tálaláskor a levest csészékbe merjük, a fölaprított korianderrel megszórjuk, mellé taco-chipset kínálunk.

Összetevők

2525 dkg csirkemellfilé
55 evőkanál olaj
22 gerezd fokhagyma
0,50,5 mokkáskanál bazsalikom
0,50,5 mokkáskanál kakukkfű
11 kiskanál chili
11 kiskanál sűrített paradicsom
11 darab kaliforniai paprika
77 dl húsleves
1010 dkg vörösbab
1010 dkg kukorica
11 csokor koriander
11 fej vöröshagyma