Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

citromos_edeskomeny_pureleves_720x370.jpg

Leves

Citromos édeskömény püréleves

45 perc
45 perc

Az édesköményt megmossuk, zöld, kaporszerű leveleit lecsipkedjük, a zöldséget kisebb darabokra vágjuk. A vajat lábasban fölolvasztjuk, az édesköményt rádobjuk és kevergetve 8-10 percig pároljuk. A liszttel meghintjük, átforrósítjuk, majd a húslevessel fölöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, majd a tűzről lehúzva, merülőmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatoljuk, kiforraljuk, majd a tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, majd kevergetve, a még meleg,de nem forró levesbe csurgatjuk, végül a citromlével pikánsra ízesítjük. A félretett édeskömény leveleket fölaprítjuk és tálaláskor a levesre szórjuk. Friss pirítóssal kínáljuk.

Összetevők

11 darab édeskömény gumó
44 dkg vaj
11 evőkanál liszt
11 mokkáskanál só
11 dl főzőtejszín
11 tojás sárgája
11 darab citrom
11 l csirkehúsleves