Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Ceklas-minestrone_720_370.jpg

Leves

Céklás minestrone

25 perc
25 perc

Olívaolajon süsd zsírjára a szalonnát vagy bacont, majd párold üvegesre rajta a felkockázott vöröshagymát. Add hozzá a kis darabokra vágott répát, krumplit és zellert, párold pár percig. Öntsd fel a húslevessel, dobd hozzá a felkockázott paradicsomhúst, céklát és cukkínit. Sózd, borsozd, 10 perc alatt megfő. Elkészülés előtt belefőzhetsz kevés töltött tésztát (raviolit vagy tortellinit) is. Frissen reszelt parmezánnal, aprított petrezselyemzölddel hintve tálald.

Összetevők

44 evőkanál olívaolaj
55 dkg szalonna vagy bacon
11 fej vöröshagyma
33 darab sárgarépa
11 darab zellerszár
11 l húsleves
11 darab cukkini
11 darab cékla
33 darab burgonya (nem szétfővő)
33 darab hámozott, kimagozott paradicsom
11 csokor petrezselyemzöld
1010 dkg parmezán sajt