Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

ceklaleves_marhahus_gomboccal_es_friss_reszelt_tormaval_720x370.jpg

Leves

Céklaleves marhahús gombóccal

50 perc
50 perc

Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a kockára vágott marhahúst és tovább pirítjuk. Felöntjük az almalével és a marhahúslével, befűszerezzük. Ha a hús puha, kivesszük a léből és hagyjuk hűlni.

A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A leveshez szükséges többi zöldséget felaprítjuk, és puhára főzzük az alaplében, amit vízzel 1,5 literre hígíthatunk. A kihűlt húst ledaráljuk, összedolgozzuk a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott hagymával és a többi hozzávalóval, a masszából kis gombócokat formázunk, a forró levesben megfőzzük, körülbelül 30 percen át.

Tálalás: Tálalásnál a levest tejföllel díszítjük, és megszórjuk reszelt tormával.

Összetevők

3030 dkg marhalábszár
33 evőkanál olívaolaj
1010 dkg vöröshagyma
55 dl almalé
55 dl marhahúsleves
22 gerezd fokhagyma
44 darab babérlevél
11 teáskanál őrölt fekete bors
1010 dkg cékla
1010 dkg sárgarépa
55 dkg fehérrépa
55 dkg zeller
55 darab zsemle
11 darab tojás
11 evőkanál citromfű
44 teáskanál reszelt torma