Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

borscs_720x370.jpg

Leves

Borscs

70 perc
70 perc

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és mindkettőt apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

A savanyúkáposztát kissé átmossuk, és átvagdossuk. A felolvasztott vajon először a kétféle hagymát megfuttatjuk, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk. A paradicsompürét belerakjuk, elkeverjük, majd a zöldséglevessel felöntjük. Megsózzuk, a babérlevéllel, a köménnyel és a borssal fűszerezzük, és kis lángon 35-40 perc alatt puhára főzzük.

Tálaláskor tányéronként 1 evőkanál tejföllel meglocsoljuk.

Tipp: Késszülhet úgy is, hogy amikor a zöldségek puhára főttek, levét leszűrjük, 2 evőkanálnyi zselatinnal fölfőzzük. A zöldségeket a tányérokban elosztjuk, majd a kissé kihűlt levet a zöldségekre szűrjük. Ezután hűtöszekrényben kocsonyásra dermesztjük. Ha így készítjük, a tetejére rakott tejfölt egy kis kaviárral díszítjük.

Összetevők

11 közepes fej vöröshagyma
11 gerezd fokhagyma
22 darab fehérrépa
22 darab közepes cékla
2525 dkg burgonya
55 dkg vaj
1010 dkg savanyúkáposzta
22 evőkanál paradicsompüré
1,21,2 l zöldségleves (készülhet leveskockából is)
11 SPAR babérlevél
11 mokkáskanál SPAR őrölt kömény
11 csipet SPAR őrölt fekete bors
11 csipet szegfűbors
11 csipet só
11 doboz tejföl a tálaláshoz