Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

BABLEVES_720_370.jpg

Leves

Bableves

45 perc
45 perc

A sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk, kissé megfuttatjuk benne, majd a sárgarépát is rádobjuk. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük és kevergetve néhány percig pirítjuk.

A paradicsompürét hozzáadjuk, a húslevessel felöntjük, a citromlével ízesítjük, felforraljuk, majd a leöblített és lecsöpögtetett vörösbabot is beleöntjük.

A főtt tojásokat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a felaprított petrezselyemmel meg a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Felforraljuk, ha kell, utánaízesítünk és azonmód forrón tálaljuk.

A tetejét pirított kenyérkockákkal is megszórhatjuk.

Összetevők

22 darab közepes sárgarépa
11 fej vöröshagyma
22 gerezd fokhagyma
22 evőkanál olívaolaj
11 mokkáskanál só
11 mokkáskanál cukor
22 evőkanál paradicsompüré
11 l húsleves (készülhet kockából is)
11 vörösbab konzerv
11 szál zellerzöld
11 csokor petrezselyem
22 darab főtt tojás
11 darab citrom